Pitane Mobility is donateur van Passion for People

Passion for People is een stichting die zich bezig houdt met de ondersteuning en verdere ontwikkeling van het Trinity Hospital Muona te Limbe, in het zuiden van het Afrikaans derde wereld land Malawi. 

Passion for People gelooft als stichting in het recht op een gezonde toekomst voor ieder kind c.q. iedere pasgeborene ook in landen als Malawi, waar de overlevingskansen van baby’s en jonge kinderen beperkt zijn en de sterfte van kraamvrouwen tot de hoogste ter wereld behoort.

We kunnen de grote problemen op dit gebied niet oplossen maar wij zijn van mening dat we een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan een grotere overlevingskans en een gezondere toekomst van vooral moeders en kinderen.

Passion for People wil ondersteuning bieden in de eerste plaats aan het Trinity hospital in Muona, Malawi, en het niveau van de zorg daar structureel verbeteren, zowel in de vorm van het verstrekken van de benodigde goederen/apparatuur als door het meer structureel faciliteren van goede opleidingen voor verpleegkundigen en verloskundigen en waar nodig andere disciplines binnen het ziekenhuis en het verzorgen van een werkbare hygiënische ziekenhuisomgeving. Dit om een bereikbare gezondheidszorg van behoorlijk niveau met de benodigde apparatuur en kennis te creëren. 

Het behoud van focus en aanbrengen van structuur in de hulpvoorziening aan het Trinity Hospital in Muona Malawi vormen een must. De drie speerpunten; goederen, infrastructuur en opleidingen dragen sterk bij aan de verwezenlijking van onze doelstelling.

Winnaar Gouden Gans 2016

Met behulp van de Wilde Ganzen krijgt het Trinity Hospital binnen afzienbare tijd de beschikking over twee perfect werkende beademingsmachines. Al een hele poos moeten de anaesthesisten operaties uitvoeren zonder beademingsmachines. Hulde voor de manier waarop ze zich steeds gered hebben, maar de kwaliteit van anaesthesie kan natuurlijk vele malen beter als je de beschikking hebt over dergelijke apparaten.

Het Trinity hospital

Het Trinity hospital is een klein 220 bedden tellend ziekenhuis in het zuiden van Malawi. De dichtstbijzijnde stad (Blantyre) ligt op 4,5 uur rijden. Blentyre is de commercieel en industrieel belangrijkste stad in Malawi. Het verzorgingsgebied gaat tot over de grens met Mozambique en telt ongeveer 250.000 inwoners.

Het ziekenhuis heeft ongeveer 20 gediplomeerde verpleegkundigen en 5 clinical officers. Soms werken er enkele buitenlandse artsen. Het ziekenhuis heeft naast een nijpend tekort aan geschoold personeel een tekort aan alles. Een groot voordeel van het ziekenhuis is het feit dat het zelf over een verpleegkundige- en verloskundige opleiding beschikt. Hierdoor, indien er voldoende financieel draagvlak is, leidt het zelf verpleegkundig en verloskundig personeel op! 

Foto materiaal passionforpeople.eu
Meer informatie of ook donateur worden

website: passionforpeople.eu

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands