Mobiele datacommunicatie, ongeacht de leverancier

Mobiele datacommunicatie wil zeggen het versturen van ritopdrachten naar een voertuig en minstens zo belangrijk het verwerken van de terugkoppeling van de voertuigen. Elke straattaxi in Nederland moet een boordcomputer voor taxi’s (BCT) hebben. Die registreert de taxiritten en de arbeidstijden. Zo kan de overheid taxibedrijven beter controleren.

Handhaving boordcomputer taxi tot en met 30 juni 2016 

De ILT schrijft kentekenhouders aan die niet over een (geactiveerde) boordcomputer taxi (BCT) beschikken. De inspectie is hiervan op de hoogte door gegevens van de Dienst Wegverkeer, KIWA en door eigen waarnemingen.

De inspectie wijst deze kentekenhouders op de wettelijke verplichting van een BCT. Daarnaast geeft de inspectie aan wat de gevolgen zijn als vanaf 1 juli 2016* taxi’s nog niet over een BCT beschikken. De inspectie zal eerdergenoemde gegevens de komende periode blijven actualiseren en registreren. Als daaruit blijkt dat kentekenhouders niet voldoen aan hun wettelijke verplichting met betrekking tot de BCT, dan kunnen zij vanaf 1 juli met voorrang een  bedrijfsbezoek van de ILT verwachten.

Erkende leveranciers en partners van Censys BV

Pitane Mobility koppelt met alle door de Nederlandse overheid erkende hardware van diverse leveranciers zoals Cabman CS, Cabman BCT, QTwee en Neone BCT en Mobitab. Wij leveren geen software voor het uitlezen van gegevens vanaf uw USB stick, maar koppelen real-time alle gegevens via de lucht (datacom voorzien van een sim-kaart).

Onze partners in datacommunicatie en GPS tracking

Euphoria Software
Wilhelminapark 36
5041 EC Tilburg

QTwee Group B.V.
Horaplantsoen 2
6717 LT Ede

Neone B.V.
Paslaan 19
7311 AJ Apeldoorn

TomTom webfleet.CONNECT
Luchthavenweg 13
5657 EA Eindhoven

Pitane B.V.
Marinus van Meelweg 12
5657 EN Eindhoven

nl_NLNederlands
en_GBEnglish (UK) nl_NLNederlands